En mijn naam is….

Hans Vinck en ik ben een verwoed amateurfotograaf sinds 1968. Het ‘serieuze’ werk begon in die tijd met een Praktica reflex, die na enige tijd werd vervangen door de Canon FTb. Het bijzondere aan deze camera was dat-ie semispotmeting bood. Dat was vrij revolutionair voor een consumentencamera. Uit geldnood verkocht ik de camera weer en kocht later voor minder geld een Petri reflex, waar ik veel mee fotografeerde. Overigens heb ik nog steeds warme gevoelens voor de vroegere analoge camera’s, vanwege het mechaniek en het materiaal, zoals messing. Daar kon je tenminste nog eens een deuk in slaan. Toen ik later een Canon A1 aanschafte was die weer bijzonder omdat het één van de eerste elektronische spiegelreflexen was.

Nu fotografeer ik het meest met de Nikon D90 en de D600 fullframe. Plus een Panasonic compactcamera met Leica objectief. De objectieven die ik voor de reflexen gebruik, variëren van macro, via groothoek tot tele’s die het 500 tot 600 mm veld bestrijken.

Ik presenteer mij uitdrukkelijk niet als beroeps. Fotografie is een vak en voorbehouden aan vakmensen. Er komt, vooral tegenwoordig, zoveel techniek bij kijken, dat het vrijwel ondoenlijk is om alle ontwikkelingen bij te houden. Kortom: je raakt nooit meer uitgeleerd. Dat betekent overigens niet dat ik elk mogelijk contact afwijs; ik blijf altijd in voor vragen, opmerkingen en/of suggesties.

Met fotogroet
Havinck